PROJECT DETAILS

  • Category: Renovation, Bathroom, Exterior
  • Construction Date: 2018
  • Location: Coquitlam, BC

We renovated this client’s original 1968 home into a white, fresh & bright space strongly influenced by Scandinavian design. Gutted to the studs, we rewired most of the house and altered the floorplan of the 2,000 sq ft main floor for efficiency and flow. Engineered hardwood wide plank flooring sourced by our client sets the tone for this warm, inviting family home. The minimalist white kitchen is softened by the wood shelving, layered lighting and Calacatta Gold silestone in a suede finish. We doubled the sink window in size to increase natural light and views to the lush backyard. Warm wood tones are also found in the master bathroom, with the handpicked knotty alder vanity and open shelving. All other features – such as wall-mounted faucets and hex tile – are kept streamlined and simple. We created a long custom built-in sideboard in the living room, open wood shelving and moved the fireplace to a more functional location in the corner. One of our favorite transformations is the front entry: the door was replaced with a more dramatic, solid fir door and wide sidelights. The large hall closet captures coats, shoes and gear, keeping the entry clutter-free. On the exterior of the home, a new roof peak was created and exterior trim added.